• "zo snel als een amandelboom in het voorjaar uitbot zo snel laat Ik mijn woorden uitkomen"
  • "Ik ben de goede herder. Een goede herder geeft zijn leven voor de schapen"
  • "Dit is mijn lichaam dat voor jullie gegeven wordt."
  • "Hij komt te midden van de wolken en dan zal iedereen hem zien"

Welkom

Welkom op de Website van Het kerkgenootschap van de Zevendedags Adventisten in Gouda. Op onze site vindt u praktische informatie over onze diensten. Daarnaast treft u algemene informatie aan over het Adventisme, links naar andere adventistische websites en andere christelijke informatie. We hopen dat u zult vinden wat u zoekt.


Sabbatschool
Elke week hebben wij voorafgaand aan de eredienst een uurtje Bijbelstudie. Het vierde kwartaal van 2022 is het thema van studie: Eeuwig leven: Over dood, sterven en de toekomstige hoop. U bent van harte welkom om mee te doen. Het studie uurtje begint om 10:00  en iedereen is welkom.  Bijbelkennis is niet vereist, belangstelling voor wat de Bijbel u te zeggen heeft wel. 

 

"In hun verstand zal ik mijn wetten leggen en in hun hart zal ik ze neerschrijven. Dan zal ik hun God zijn en zij zullen mijn volk zijn..”
Hebreeen  8:10  (NBV)


In het kader van de serie Themadiensten Jezus in het oude testament behandelde Maarten Taal Jezus in de profeten. Dit is de derde dienst in de serie. U kunt de overdenking hieronder  beluisteren.

 

Overdenking in het kader van themadiensten over Jezus in het Oude testament. Deze keer behandelt Maarten Taal het thema Jezus in de profeten
 

Op 27 februari was Rianne Belder in Gouda om in het kader van onze serie themadiensten over Jezus in het oude testament te spreken over Jezus in de feestrollen, ofwel de boeken Ezra t/m Hooglied. Rianne koos met name voor het boek Hooglied, een boek waar veel mensen niet goed raad mee weten.  Rianne laat ons zien hoe dit poëtische boek gezien kan worden als een beschrijving van de relatie van Jezus tot zijn volgelingen  en toegepast kan worden op Zijn liefde voor ons.

beluister hier de overdenking van Rianne:

Overdenking in het teken van Themadiensten over Jezus in het oude testament.
 

preken luisteren

Loading Player...