Zendingsbericht 24 juni 2017

Moeder van velen - Deel 3

Anastasie Ndah, Yaoundé, Kameroen

De predikant in de geboortestad van Pierre vertelde aan ons dat de kerk van plan was om evangelische bijeenkomsten te organiseren en Pierre beloofde om te komen. Later informeerde de predikant mij dat Pierre was gedoopt en de Adventkerk trouw bezocht. Wederom had een verloren schaap zijn weg naar huis gevonden. 

Andere jongens in onze groep verlieten de stad, en beloofden om naar huis terug te keren. 

Ik bleef de jongens ontmoeten die bleven. Zij vormden een hechte en beschermende cirkel om mij heen en wilden niet dat andere jongens bij de groep zouden aansluiten. Vaak waarschuwden zij mij, ‘mamma, kijk uit voor die jongen daar. Vertrouw hem niet. Hij zal uw tas proberen te stelen.’ Maar ondanks hun pogingen om mij te beschermen tegen nieuwkomers, duurde het niet lang voordat de groep van jongen was gegroeid van 15 tot meer dan 30. 

Het werd steeds moeilijker voor mij om elke week voor de jongens een voedzame maaltijd te verschaffen. Ik kon mij niet zoveel eten of de tijd om het te bereiden veroorloven. Mijn hart deed pijn, maar ik kon hun niet meer eten geven. Anderen boden af en toe aan om te helpen, maar nog steeds viel de taak mij ten deel. Uiteindelijk moest ik hun vertellen dat ik niet meer een maaltijd kon geven. Nog steeds bleef ik met hen bijeenkomen. En wanneer zij mij rond de stad zagen, noemden zij mij altijd ‘mamma’. Ik bleef ook voor hen bidden en vroeg aan God om met hen te praten, zodat zij voorbereid waren om Hem in de hemel te ontmoeten, waar de tafel altijd gevuld zal zijn met eten. 

Dit kwartaal zal een deel van de 13e sabbat collecte gebruikt worden om een missie academie voor jeugd in Libreville op te bouwen. De school zal in een manier voorzien om voor de vele jeugd in dit Franssprekende West-Afrikaans land te zorgen. 

De 13e sabbat collecte zal ook een jongerencentrum aan de Babock universiteit helpen bouwen, waar de meerderheid van de 10.000 universiteitsstudenten niet-adventist is, inclusief vele moslims die uit het noorden van Nigeria komen. 

Bedankt voor u steun aan de Advent Missie door uw gebeden en gulle giften! 

___ 

Anastasie Ndah is een Bijbelwerker in Yaoundé, Kameroen. Zij had ook een uitgebreide ministerie tussen prostituees in de stad geleid. Om hun hier een beter leven aan te bieden en een toekomst in de hemel. Verscheidene vrouwen, zo ook haar jongens, hebben hun hart aan God gegeven.