Laden Evenementen

De Bijbel is geen makkelijk boek om te lezen; het is geen ‘platte tekst’. De teksten zijn geschreven in een andere taal, andere tijd en andere cultuur, geschreven over een tijdsspanne van 4000 jaar, en daarmee vaak niet zo toegankelijk voor de onbekende lezer. Zo ook het profetische Bijbelboek Daniël. Daarom duiken we samen de diepte in tijdens deze online Bijbelworkshop van het profetische boek Daniël.

Tijdens deze Bijbelworkshop Daniël van 10 bijeenkomsten behandelen we het boek Daniël. We zoeken de verdieping op. We gaan we in op de betekenis van de droom van Nebukadnessar, de koning van Babylon, waarvan de geschiedenis kan worden geverifiëerd, en de 70-weken profetie welke meer dan 500 jaar voor Christus het exacte tijdstip van Jezus’ doop en kruisiging voorspelde.

Hoe?
We beginnen met een kennismakingsronde zodat we ons kunnen afstemmen op de belangstelling van de deelnemers. U ontvangt wekelijks workshopmateriaal (voor de volgende les) om uw kennis te verdiepen en ter voorbereiding van de wekelijkse workshopbijeenkomst. Het workshopmateriaal van de eerste bijeenkomst kunt u via de knop hieronder alvast downloaden. We starten de wekelijkse bijeenkomst met een presentatie als startpunt (waarbij ruimte is om interessegebieden van de groep mee te nemen) om verder de diepte in te gaan. Bent u nieuwsgierig geworden? Doe ook mee!

Wie, wat, waar, wanneer?
– Maximaal 6 deelnemers
– 2 Workshopbegeleiders: Peter de Raad, Anita Jurgens en Albert Jurgens
– 10 Bijeenkomsten
– Online via Zoom
– Start op donderdag 2 februari 2023
– Elke week op donderdag van 20:00 tot 21:30 uur
– Workshopdata: 2/2, 9/2, 16/2, 23/2, 2/3, 9/3, 16/3, 23/3, 30/3 en 6/4.

Wat heb je nodig voor deze workshop?
– Een Bijbel (we werken met een NBV-vertaling, maar kunnen ook vertalingen vergelijken)
– Een computer met camera en microfoon om via Zoom deel te nemen
– Een rustige plek waar je aan de workshop kunt deelnemen via je computer
– Het workshopmateriaal (via de knop hieronder kunt u alvast de inleiding en de eerste les downloaden)
– Een lekkere kop koffie of thee ♥

De workshopmaterialen die wij gebruiken zijn afkomstig van het ESDA-instituut. Wij danken ESDA hartelijk voor het gebruik van hun prachtige materialen!

Het verhaal van Albert Jurgens, een van de workshopbegeleiders

Share This Post, Choose Your Platform!

Ga naar de bovenkant