Laden Evenementen

De Openbaring van Johannes: “Om… te laten zien wat er binnenkort gebeuren moet”.

Het Boek Openbaring bevat in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, voor veel mensen veel geheimen. Er zijn veel speculaties en theorieen in omloop. Waarom staat dit boek in de Bijbel en heeft het die naam? Wat heeft dit boek ons te vertellen en hoe moeten we de tekst ervan begrijpen?

Workshop
Dit willen we gezamenlijk gaan bestuderen tijdens deze Bijbelworkshop van het Boek Openbaring van 10 sessies. Tijdens deze Bijbelworkshop nemen we je mee in de structuur van het boek en zul je zicht krijgen op de tweede komst van Jezus Christus, de periode die daaraan vooraf gaat én het stichten van zijn eeuwige Koninkrijk. Om tijdens deze 10 sessies de diepte in te gaan, is voorbereiding nodig (anders is 10 sessies te weinig om écht de diepte in te gaan). We raden je dan ook aan om de lezingen-serie van 4 lezingen, in mei 2023, te volgen ter voorbereiding.

Hoe?
We beginnen met een kennismakingsronde zodat we ons kunnen afstemmen op de belangstelling van de deelnemers. U ontvangt wekelijks workshopmateriaal (voor de volgende les) om uw kennis te verdiepen en ter voorbereiding van de wekelijkse workshopbijeenkomst. We maken hiervoor gebruik van het prachtige lesmateriaal van het ESDA Instituut. Je kunt de inleiding van het lesmateriaal alvast (ter inspiratie ;-) via de knop hieronder downloaden. We starten elke bijeenkomst met een presentatie en toelichting als startpunt (waarbij ruimte is om interessegebieden van de groep mee te nemen) om via vragen en discussie, verder de diepte in te gaan. Ben je nieuwsgierig geworden? Doe ook mee!

Aanmelden
Wil je meedoen met deze gratis Bijbelworkshop van 10 sessies, meld je dan aan via het aanmeldformulier (via de knop hieronder). Je aanmelding wordt ontvangen door Peter de Raad, die op korte termijn contact met je opneemt.

Wie, wat, waar, wanneer?
– Maximaal 6 deelnemers
– 3 Workshopbegeleiders: Peter de Raad, Albert Jurgens en Anita Jurgens
– 10 Bijeenkomsten
– Online via Zoom
– Verwachte startdatum: donderdag 14 september 2023
– Van 20:00 tot 21:30 uur
– Workshopdata: 14/9, 21/9, 28/9, 5/10, 12/10, 26/10, 2/11, 9/11, 16/11 en 23/11.

Wat heb je nodig voor deze workshop?
– Een Bijbel (we werken met een NBV-vertaling, maar we kunnen ook vertalingen vergelijken)
– Een computer met camera en microfoon om via Zoom deel te nemen
– Een rustige plek waar je aan de workshop kunt deelnemen via je computer
– Het workshopmateriaal (via de knop hieronder kunt u alvast de eerste les downloaden)
– Een lekkere kop koffie of thee ♥

De workshopmaterialen die wij gebruiken zijn afkomstig van het ESDA Instituut. Wij danken ESDA hartelijk voor het gebruik van hun prachtige materialen!

Het verhaal van Albert Jurgens, een van de workshopbegeleiders

Share This Post, Choose Your Platform!

Ga naar de bovenkant