De Bijbel uitgelegd!

Ben je geïnteresseerd in de Bijbel, maar worstel je met de bijbelse taal? Vind je het moeilijk om de Bijbelverhalen te begrijpen, de symboliek en de betekenis, en ben je op zoek naar uitleg en toelichting? Of zoek je verdieping in je Bijbelkennis? Doe dan mee met een van onze Bijbelworkshops!

De Bijbel is een verzameling van 66 boeken, geschreven door verschillende schrijvers. Gelovigen vertrouwen erop dat het verhaal in de Bijbel het geïnspireerde woord van God is. Het verhaal in de Bijbel leren kennen, is dan ook dé manier om God en Jezus Christus te leren kennen. Dé manier om kennis op te doen over God en zijn plan. Het geeft richtlijnen voor een gezond en gelukkig leven, in vertrouwen, zonder angst.

Bijbelse taal, symboliek en context

Alleen is de Bijbel geen boek dat makkelijk wegleest. Het is geschreven in een andere tijd en een andere taal, waardoor het vaak onbegrijpelijk is als de context ontbreekt. Graag delen we onze kennis van de Bijbel en lichten we de taal en symboliek toe, en behandelen we in groepsverband en in workshopvorm, thema’s of Bijbelboeken zodat de context, de rode draad en de betekenis van de verhalen duidelijk wordt.

We zijn ons ervan bewust dat wij de wijsheid niet in pacht hebben, maar helpen graag om de Bijbel toegankelijker te maken. En het is een mooie manier om van elkaar te leren of elkaar beter te begrijpen, en dat is altijd waardevol! Ben jij benieuwd naar de Bijbel, naar God en Jezus Christus, en de boodschap die zij ons meegeven? Check onze Bijbelworkshops hieronder of zoek contact met ons voor meer informatie.

Heb uw naaste lief als uzelf.

Matteüs 22:39

Onze Bijbelworkshops

Onze bijbelworkshops

Wat houdt een Bijbelworkshop precies in? We treffen elkaar wekelijks virtueel via Zoom. Dat is makkelijk qua afstand (en tijdsbesteding) en geeft ons de gelegenheid om op een laagdrempelige manier bij elkaar te zijn en met elkaar van gedachten te wisselen. Ook kunnen we er eventueel voor kiezen om fysiek bij elkaar te komen als dat beter uitkomt en daar animo en ruimte voor is.

Een Bijbelworkshop bestaat uit 4 tot 10 bijeenkomsten (afhankelijk van het onderwerp) met maximaal 6 deelnemers, onder begeleiding van 2 of 3 workshopleiders.

Heb je zin om in gezelschap de Bijbel in te duiken, bepaalde Bijbelthema’s of Bijbelboeken te behandelen? Leuk: dan ben je hier aan het juiste adres! Je kunt je hieronder aanmelden. Wij nemen dan z.s.m. contact met je op.

Aanmeldformulier Bijbelworkshops

Ja, ik heb interesse en meld me aan

Wat leuk dat je interesse hebt in de bijbel! Als je hieronder je gegevens achterlaat, dan nemen wij binnenkort contact met je op.

Met het achterlaten van uw gegevens, gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens gebruiken om contact met u op te nemen over uw bericht. Wij zullen zorgvuldig met uw gegevens omgaan en deze niet aan derden verstrekken.